Employee Experience

Wat is Employee Experience

Employee Experience is ofwel EX is de ervaring die medewerkers ondergaan tijdens alle interacties gerelateerd aan uw bedrijf. Vanaf het moment dat men solliciteert tot lang nadat men uw bedrijf heeft verlaten, bepalen zowel materiële als emotionele interacties een bepaald gevoel bij uw medewerkers. Daar waar Customer Experience zich juist richt op de ervaring van (potentiële) klanten en gebruikers buiten de organisatie, richt Employee Experience zich vooral op de gebruikers  binnen de organisatie, uw werknemers.

Waarom Employee Experience

Bedrijven in de maakindustrie groeien ontzettend hard. Mede door digitalisering en automatisering stellen bedrijven steeds scherpere doelstellingen en realiseren zij keer op keer betere bedrijfsresultaten. Het behalen van deze resultaten gaat gepaard met het vinden en binden van gekwalificeerd personeel. Veel bedrijven hebben hier echter flinke moeite mee doordat werknemers doorgaans korter bij eenzelfde werkgever blijven, kiezen voor eigen carrière en ontwikkeling en zij een enorm aanbod hebben. Goed leiderschap en voldoende ontwikkeling- & doorgroeimogelijkheden is voor veel mensen doorslaggevend in hun keuze, het is de kunst om de sollicitant bij de eerste indruk maar eens te overtuigen.

Door zowel huidige als potentiële medewerkers als interne klanten te zien en hen te voorzien in haar behoeften, kunt u medewerkers vinden en binden. Door uw beloften kracht bij te zetten door middel van fysieke middelen, zegt u niet alleen wat u doet maar straalt u dit ook uit.

“Als woorden en lichaam niet overeenkomen, is men geneigd het lichaam te geloven.”

Wat doet Explicit Creations

Samen met u brengen wij de Employee Journey binnen en/of buiten uw bedrijf in kaart. Dit kan gericht zijn op uw recruitment proces, maar nog belangrijker: de “Day in life” van uw huidige personeel.

Het begint met het schetsen van het landschap en brengen hierbij alle POI’s (Points of interest) in kaart. Vervolgens zullen we gezamenlijk bepalen waar verbetering nodig is en waar de meeste impact gemaakt kan worden. Of u nu uw gehele Employee Journey wilt aanpakken of slechts een element hiervan, voor beide staan wij voor u klaar. Met onze hollistische kijk op EX geven wij vorm aan uw omgeving, product en proces.

Mogelijke creaties

Interior Design