Welkom bij Explict Creations

Ik ben Ruben Wanders, eigenaar van Explicit Creations en ik vertel u graag over het bestaansrecht van mijn onderneming:

Explicit Creations is de ontwerpstudio voor visuele en fysieke CX/EX

Missie

Wij ontwikkelen fysieke presentaties & visualisaties die (potentiële) klanten en collega’s

fascineren, activeren en loyaliseren

Visie

Wij creëren intuïtieve, memorabele en doeltreffende ervaringen voor (potentiële) klanten en collega’s zodat zij uw ambassadeurs worden

Waarom doen wij wat wij doen?

Bij Explicit Creations begrijpen we dat de wereld constant in hoog tempo evolueert. Met de opkomst van technologie zijn er leveranciers en werkgevers in overvloed en zijn (potentiële) klanten en werknemers kieskeuriger dan ooit. Wij zien dan ook dat zowel productmarkt als arbeidsmarkt steeds meer gaat concurreren op CX (Customer Experience) en EX (Employee Experience). Door het optimaliseren van de CX/EX binnen uw organisatie, bent u in staat om uw concurrentie een stap voor te blijven door een diepgaandere relatie met uw klant en werknemer aan te gaan. Gevolg: het realiseren van een grotere afzet en het in staat zijn om meer en betere werknemers aan te trekken. Kort gezegd: vinden en binden.

Twee prachtig uitgewerkte CX / EX voorbeelden:

Customer Experience

De Experience Center van Kärcher, ontwikkeld door Milla & Partner uit Stuttgart en onderscheiden met de iF Design Award in 2017. Een prachtig voorbeeld waarbij omgeving, proces en product gezamenlijk uitademen waar Kärcher voor staat en voor wie haar producten zijn bedoelt, zonder dat een verkoper ook maar een woord hoeft te zeggen. Dit is het lichaam van Kärcher.

Employee Experience

Een speciaal door ons ontworpen werkruimte, de zogenaamde “Smart Service Center” waarin collega’s van 3 verschillende disciplines: software, mechanisch en elektro konden aanhaken op een probleem bij de klant om vanuit het hoofdkantoor van Smart Robotics de reden van de stilstand te herleiden en indien mogelijk deze op afstand te verhelpen. Een professioneel werkruimte voor zowel werknemer als klant.

Hoe doen wij dit?

Bij Explicit Creations creëren wij blijvende herinneringen en eenduidige eerste indrukken. Ons team heeft een passie voor groots denken en het omzetten van ambitieuze ideeën in maakbare en doeltreffende producten. Het verleggen van de grenzen en het maken van onderscheidt is ons niet vreemd. Wij geloven dat geweldig design meer is dan alleen visuele aantrekkingskracht. Het gaat om het vertellen van een verhaal, het creëren van een band en het achterlaten van een blijvende indruk. Wij hanteren bij ieder project een rebelse en vooruitstrevende benadering en helpen onze klanten een visueel verbluffende en onvergetelijke merkidentiteit te realiseren, ongeacht het type vakmanschap. Onze ontwerpen zijn op het eerste gezicht intuïtief en wij zorgen ervoor dat de betekenis kristalhelder is. Wij nemen geen genoegen met gemiddeld en werken uw product tot in de perfectie uit.

Met onze holistische aanpak combineren wij industrieel- en grafisch ontwerp en implementeren wij een flinke dosis ergonomie en marketing in de middelen die wij ontwikkelen. Van productdisplays gemaakt uit metaal, hout of kunststof tot visualisaties aan de muur door middel van bestickerde sandwich panelen. Niets is ons te gek. Daar waar grafisch ontwerpbureaus zich enkel richten op print en drukwerk en de interieurbouwer zich enkel richt op hout, zijn wij niet begrenst tot één vakmanschap. De maakindustrie is ons speelveld en met onze kennis over en ons netwerk in de maakindustrie, zijn wij in staat een product te realiseren die naadloos aansluit aan dat waar uw bedrijf voor staat, ongeacht de toegepaste materiaalkeuzen of productietechnieken.

Industrieel ontwerp

Grafisch ontwerp

Productie

Wat maken wij dan?

Wij maken visuele en fysieke middelen als onderdeel van de algehele CX/EX binnen uw bedrijf. Denken wij dan niet mee over uw proces? Zeker wel. Wij zijn van mening dat CX/EX altijd met een holistische kijk moet worden beschouwd wil men in staat zijn een doeltreffend element te ontwikkelen. Omdat wij dit belangrijk vinden bekijken wij altijd 3 elementen en benaderen wij deze van buiten naar binnen. Deze elementen zijn: “Omgeving, proces en product.” 

Wat houden deze visuele en fysieke middelen in? Al het tastbare dat past binnen de kaders van CX/EX. Productdisplays, procesvisualisaties, enviromental branding, wayfinding noem maar op. Al deze producten kunnen we onderverdelen in 2 toepassingen: presentatiemiddelen en visualisatie middelen, waarbij de presentatiemiddelen zich doorgaans richten op de presentatie van uw product en de visualisatie middelen het visualiseren van uw proces. In de praktijk gaan beide toepassingen hand in hand en vervagen deze grenzen bijna altijd.

Presentatiemiddelen

Visualisatie middelen

Onze kernwaarden

Next Level

We verleggen altijd grenzen en brengen creaties naar een hoger niveau. Door onze innovatieve aanpak en vooruitstrevende mentaliteit lopen we altijd voorop in de branche en leveren we toonaangevende oplossingen voor onze klanten.

Perfectie

Details maken het product. Daarom streven we naar perfectie in elk aspect van ons werk en zorgen we ervoor dat elk product dat we maken van de hoogste kwaliteit is. Ons team neemt de tijd om elk element tot in het kleinste details zorgvuldig te overwegen, zodat onze klanten kunnen vertrouwen op een doeltreffend eindproduct.

Uniek

Wij geloven dat ieder project uniek moet zijn en deze de individualiteit van onze klanten moet weerspiegelen. Onze focus op maatwerk en op maat gemaakte oplossingen zorgt ervoor dat u altijd voorop loopt op uw concurrentie.

Verbluffend

Elk contactpunt met de mens is een kans om hen te verbazen. Met de focus op het creëren van blijvende indrukken en herinneringen, streven we ernaar om (potentiële) medewerkers en klanten te binden door middel van verbluffend design en een unieke benadering van branding. Ons doel is om een ​​blijvende indruk achter te laten en elke interactie echt sensationeel te maken.

Intuïtief

De kern van alles wat we doen is de overtuiging dat intuïtieve interactie de sleutel is tot succes. Onze ontwerpen zijn gemaakt met de eindgebruiker in gedachten, zodat elk project zowel doeltreffend als gebruiksvriendelijk is.